• page_banner

ʻO ke kumu o Ganoderma lucidum.

Ma ke kamaʻilio ʻana no ka ganoderma, ua lohe paha kākou.ʻO kāna mau hana e like me "hoʻoikaika i ke kino", "komo i nā ʻāpana zang ʻelima", "hoʻomaha i ka ʻuhane", "hoʻomaha i ka ʻuʻu", "kōkua i ka puʻuwai a hoʻopiha i nā veins", "hoʻomaikaʻi i ka ʻuhane" i hoʻopaʻa ʻia i ka Shennong Materia. Medica Classic, "Compendium of Materia Medica" a me nā puke lapaʻau ʻē aʻe.

"Ua hōʻike pū ʻia nā haʻawina lāʻau lapaʻau a me nā lāʻau lapaʻau hou i nā hua o Ganoderma lucidum spores he waiwai nui i nā polysaccharides crude, triterpenoids, alkaloids, vitamina, etc. ʻO Ganoderma lucidum, a loaʻa nā hopena maikaʻi aʻe i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka pale a me ka hoʻoikaika ʻana i ke kino.Eia nō naʻe, ʻo ka ʻili o ka spore o Ganoderma lucidum he ʻāpana chitin paʻakikī ʻelua, ʻaʻole hiki ke hoʻoheheʻe ʻia i ka wai a paʻakikī ke hoʻoheheʻe ʻia i ka waika.ʻO nā mea hoʻoikaika i loko o ka pauka spore ua wahī ʻia i loko.ʻO ka pauka spore i haki ʻole ʻia he paʻakikī ke komo ʻia e ke kino kanaka.I mea e hoʻohana piha ai i nā mea pono i loko o Ganoderma lucidum spores, pono e wāwahi a wehe i ka paia o Ganoderma lucidum spores.

 

ʻO Ganoderma lucidum spore powder condense i ke ʻano o Ganoderma lucidum, nona nā ʻano genetic āpau a me ka hana mālama olakino o Ganoderma lucidum.Ma waho aʻe o nā triterpenoids, polysaccharides a me nā meaʻai ʻē aʻe, aia pū kekahi adenine nucleoside, choline, palmitic acid, amino acid, tetracosane, vitamina, selenium, germanium organik a me nā meaʻai ʻē aʻe.Ua ʻike ʻia ʻo Ganoderma lucidum spores hiki ke hoʻonui i ka pale ʻana, pale i ka hōʻeha ate a me ka pale radiation.

 

"Hiki i ka Ganoderma lucidum spore pauka ke hoʻomaikaʻi i nā hana o ka cellular a me humoral immunity, hoʻoikaika i ka hoʻonui ʻana o nā keʻokeʻo keʻokeʻo, hoʻonui i ka ʻike o ka immunoglobulin a hoʻohui, hoʻoulu i ka hana interferon, hoʻāla i ka hana o nā mea pepehi maoli a me nā macrophages, a hoʻonui i ka. ke kaumaha o ka thymus, spleen a me ke akepaʻa o nā ʻiʻo immune, i mea e hoʻonui ai i ka mana anti-tumor o ke kino kanaka e kū'ē i nā maʻi like ʻole.

 

He waiwai nui ka Ganoderma lucidum spores i ka protein (18.53%) a me nā ʻakika amino like ʻole (6.1%).Loaʻa pū kekahi i nā polysaccharides, terpenes, alkaloids, nā huaora a me nā mea ʻē aʻe.ʻOi aku ka kiʻekiʻe o nā ʻano a me nā ʻano o nā mea pono ma mua o ka Ganoderma lucidum kino a me ka mycelium.ʻO kāna hana e pili nui ana i nā mea i lalo:

 

1. Triterpenoids: ʻoi aku ma mua o 100 triterpenoids i hoʻokaʻawale ʻia, ma waena o ia ka waikawa ganoderic ka mea nui.Hiki i ka Ganoderma acid ke hōʻoluʻolu i ka ʻeha, mālie, kaohi i ka hoʻokuʻu ʻana o ka histamine, anti-inflammatory, anti allergic, detoxification, pale ate a me nā hopena ʻē aʻe.

 

2. Ganoderma lucidum polysaccharide: ʻo nā hana lāʻau lapaʻau like ʻole o Ganoderma lucidum e pili nui ana i ka polysaccharides ganoderma lucidum.ʻOi aku ma mua o 200 polysaccharides i hoʻokaʻawale ʻia mai Ganoderma lucidum.Ma kekahiʻaoʻao,ʻo Ganoderma lucidum polysaccharide ka hopena pololei i nā pūnaewele immune, ma kekahiʻaoʻao, hiki keʻikeʻia ma o ka pilina o ka pūnaewele immune neuroendocrine.

 

No ka laʻana, hoʻihoʻi hou ʻo Ganoderma lucidum i ke ʻano o ka hana ʻino o ka holoholona i hoʻokumu ʻia e ka ʻelemakule a i ʻole ke kaumaha, ma waho aʻe o kona hopena pololei i ka ʻōnaehana pale, aia kekahi mau hana neuroendocrine.Hiki i ka Ganoderma lucidum polysaccharides ke mālama i ka hoʻoponopono palekana a hoʻomaikaʻi i ka pale ʻana i ka maʻi o ke kino ma o nā hopena pololei a me ka ʻole o ka ʻōnaehana pale.No laila, ʻo ka hopena immunomodulatory o Ganoderma lucidum polysaccharide he ʻāpana koʻikoʻi o kāna "" hoʻoikaika i ke kino a hoʻoikaika i ke kumu"".

 

3. Organic germanium: ʻo ka ʻike o ka germanium ma Ganoderma lucidum he 4-6 mau manawa o ka ginseng.Hiki iā ia ke hoʻoikaika maikaʻi i ka hāʻawi ʻana i ka oxygen o ke koko o ke kanaka, hoʻoikaika i ka metabolism maʻamau o ke koko, hoʻopau i nā radical manuahi i ke kino a pale i ka ʻelemakule cell.

 

4. Adenine nucleoside: Aia i loko o Ganoderma lucidum nā ʻano adenosine derivatives, nona nā hana pharmacological ikaika, hiki ke hoʻemi i ka viscosity koko, keʻakeʻa i ka platelet aggregation in vivo, hoʻonui i ka ʻike o ka hemoglobin a me ka glycerin diphosphate, a hoʻomaikaʻi i ka hāʻawi ʻana o ka oxygen i ke koko i ka puʻuwai. a me ka lolo;Loaʻa i ka Adenine a me ka adenine nucleoside nā mea hana o ka sedation a me ka hōʻemi ʻana i ka platelet aggregation.Loaʻa iā lākou ka hiki ke kāohi i ka hōʻuluʻulu ʻana o nā platelets, a he hana maikaʻi loa i ka pale ʻana i ka cerebral vascular embolism a me ka myocardial infarction.

 

5. Nā mea ʻala: He waiwai ʻo Ganoderma lucidum i ka selenium a me nā mea ʻē aʻe e pono ai ke kino o ke kanaka.


Ka manawa hoʻouna: Iulai-25-2020